SUMMER SALE – PAK 33% KORTING

FlexTap

a
a

FlexTap

M

Snel navigeren naar:

Home

Kokend water kranen

Voordelen

Service Shop

Service menu:

Veelgestelde vragen

Installatie

Garantie

Onderhoud

Downloads & Handleidingen

Kom je er toch niet uit?

Klantenservice

FAQ

Email

w

Live-chat

  1. Blog
  2. Tweedehands keuken kopen? Lees hier alles wat je moet weten!

Tweedehands keuken kopen? Lees hier alles wat je moet weten!

5 okt 2022

Het kopen van een nieuwe keuken is een flinke opgave. ga je voor een volledige nieuwe keuken, of renoveer je misschien de oude? Een andere optie is natuurlijk het aankopen van een tweedehands keuken, steeds meer mensen wisselen hun oude keuken namelijk in bij aankoop van een nieuwe. Echter kan je door goed te zoeken en goed te kijken naar de mogelijkheden een goede keuken vinden voor niet al te veel geld.

Emma Eijkenboom

Content creator FlexTap – leestijd 5 minuten

keuken wrap zwart

In dit artikel nemen wij je mee langs de belangrijkste onderwerpen voor het aankopen van een tweedehands keuken.
Mensen vragen namelijk vaak te veel geld voor een slechte keuken en er zijn ook veel top keukens die je gratis kunt afhalen.

 

Hoe vindt je een tweedehands keuken?

Voor tweedehands spullen kijken de meeste mensen op marktplaats, dit is natuurlijk volkomen begrijpelijk omdat marktplaats de grootste aanbieder is van tweedehands spullen. Echter zijn er ook meer plekken waar je een tweedehands keuken kan kopen. 

Bedrijven die handelen in tweedehands keukens kopen vaak keukens op en verkopen deze later weer door, echter is het nadeel dat al deze keukens vaak niet de exacte maat hebben voor in jouw woonsituatie. Hierom moet je goed opletten bij de aankoop, echter kijken de meeste van deze bedrijven wel mee naar de mogelijkheden voor de maatvoering die jij nodig hebt.

Een andere oplossing is een showroom keuken, dit zijn eigenlijk ook tweedehands keukens maar de  keukens zijn in principe “ongebruikt”. De keuken komt uit een showroom en is gemonteerd, en weer gemonteerd wat wel enigszins een risico met zich meebrengt.

Natuurlijk kun je het ook op een andere manier aanpakken, je kunt namelijk ook kiezen voor een iets mindere keuken en hier vervolgens zelf nog aanpassingen aan doen. Zo kun je bijvoorbeeld een kokendwaterkraan bij bestellen en deze in de keuken plaatsen, op deze manier heb je een goedkopere keuken die toch van alle luxe is voorzien.

Wat kost een tweedehands keuken?

Tweedehands keukens zijn er in allerlei soorten, maten en kwaliteiten. Hierdoor is het lastig te zeggen wat een tweedehands keuken exact kost, echter kun je er van uit gaan dat je gemiddeld rond de 650,- betaald. De duurdere keukens gaan meestal weg voor een bedrag rond de 1500,-.

Let wel altijd op wanneer je een keuken koopt dat deze niet ouder is dan 11 jaar. Wanneer dit namelijk het geval is kun je misschien beter op zoek naar een andere keuken zodat je er zelf nog een aantal jaar van kan genieten.

Wat zijn de voor en nadelen van een tweedehands keuken?

Wanneer twijfelt om een tweedehands keuken te kopen is het natuurlijk altijd goed even te kijken naar de voor en nadelen, Daarom hebben wij hier wat voor en nadelen voor je opgesomd:

Voordelen

L

Wanneer je goed zoekt en de tijd neemt om je te verdiepen kan je soms een prachtige keuken vinden voor heel weinig geld.

L

In sommige gevallen zijn er koopjes te vinden door de onkunde van de verkoper.

L

Bij een niet te oude tweedehands keuken, die netjes is gebruikt en geplaatst kan het soms zijn dat de keuken nog jaren mee gaat na aankoop.

Nadelen

K

Vaak moet je de keuken zelf demonteren, al helemaal wanneer je een keuken koopt bij een particuliere verkoper.

K

Wanneer je de keuken zelf moet demonteren kan het zijn dat er beschadigingen optreden aan het huis van de verkoper. Maak hierover altijd goede afspraken.

K

Tijdens het verplaatsen van de keuken loop je risico op het beschadigen van de keuken.

Keuken met zwarte wrap

Tips bij het kopen van een tweedehands keuken

Nu je wat meer weet over het aankopen van een tweedehands keuken hebben wij nog enkele tips voordat je overgaat tot aankoop:

  • Vraag van te voren altijd naar het merk, wanneer iemand dit niet weet kan je het vaak terugvinden in de scharnieren.
  • Doe altijd een prijs/tijdsberekening, de tijd die je er in steekt moet het waard zijn om de keuken op te halen. 
  • Informeer of je extra groepen nodig hebt, dit voorkomt eventuele extra kosten.
  • Vraag gerust meer foto’s.

Mocht er onverwachts toch wat gebeuren met de keuken tijdens of na de aankoop betekent dit niet altijd dat je hele keuken niet meer te repareren valt. Soms kun je de keuken nog prima restaureren met de aankoop van enkele onderdelen.

Meer lezen? bekijk onze andere artikelen:

A/B Collectie

FlexTap Classic™Verkrijgbaar vanaf:Functies van de FlexTap Classic:Direct 100° C kokend water, koud water en warm water.Beschermd tegen kalk met de BoilerPROTECT filter.Maar liefst 3 jaar garantie met 24u-service.Verkrijgbaar in verschillende...

Lees meer

Bekijk alle voordelen

Lees meer over de voordelen en ontdek alles wat de FlexTap te bieden heeft.

Bekijk de collectie

Bekijk onze modellen en ontdek nu welke FlexTap kokend water kraan bij jou past!