SUMMER SALE – PAK 33% KORTING

FlexTap

a
a

FlexTap

M

Snel navigeren naar:

Home

Kokend water kranen

Voordelen

Service Shop

Service menu:

Veelgestelde vragen

Installatie

Garantie

Onderhoud

Downloads & Handleidingen

Kom je er toch niet uit?

Klantenservice

FAQ

Email

w

Live-chat

  1. Blog
  2. Keuken wrappen? Dit is alles wat jij moet weten om jouw keuken te wrappen!

Keuken wrappen? Dit is alles wat jij moet weten om jouw keuken te wrappen!

5 okt 2022

Ben jij onderhand wel klaar met je oude keuken maar heb je eigenlijk geen budget om een gloednieuwe keuken te laten plaatsen? Dat is natuurlijk erg vervelend en hierdoor ben je misschien niet meer blij met je eigen keuken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook andere oplossingen om je keuken te voorzien van een gloednieuwe uitstraling zonder hier al te veel voor te betalen, je keuken wrappen is hier een perfect voorbeeld van.

Emma Eijkenboom

Content creator FlexTap – leestijd 5 minuten

keuken wrap zwart

In dit artikel nemen wij je mee langs de belangrijkste onderwerpen voor het wrappen van je keuken en behandelen we de volgende onderwerpen:

 

Wat is keuken wrap?

Een wrap is een stuk folie wat je op vele materialen kan aanbrengen. De folie plakt van zichzelf en is niet super ingewikkeld om aan te brengen, hierdoor biedt het gebruik van de folie vele voordelen. Het wrappen van je keuken kost minder geld dan het kopen van een nieuwe keuken en geeft je keuken een compleet nieuwe look. Wat de folie betreft kun je kiezen uit vele kleuren en patronen waardoor er altijd iets tussen zit in jouw smaak, zo kun je kiezen voor een basic matte variant of zelfs voor de complete marmer look.

Kun je een keuken makkelijk zelf wrappen?

Zoals eerder aangegeven is het aanbrengen van een keuken wrap zeker niet moeilijk, sterker nog iedereen kan het! Door een keuken wrap te gebruiken geef je jouw keuken op een makkelijke manier een gloednieuwe uitstraling.

Wat heb je nodig?

Om een keuken wrap aan te brengen op jouw keuken heb je een aantal dingen nodig. Hiervoor hebben wij het volgende lijstje met benodigdheden opgesteld:

 

  • De keuken wrap of ook wel plakfolie.
  • Een doek en een middel om te ontvetten.
  • Schuurpapier, het liefst een hele fijne korrel om de materialen licht op te schuren ( denk hierbij aan korrel 220 – 280).
  • Stanleymes voor het afsnijden van de folie, zorg dat je geen oud bot mesje hebt.
  • Viltje of plastic pasje voor het verwijderen van de luchtbellen onder de wrap folie.
  • Een föhn om de folie goed te laten hechten.
Keuken met zwarte wrap

Waar moet je op letten bij het wrappen van jouw keuken?

Voordat je nu super snel aan de slag gaat in je eigen keuken moet je wel rekening houden met een paar dingen. Zo is het van te voren erg belangrijk te zorgen dat de keuken fronten goed schoon zijn voordat je de keuken wrap aanbrengt. Pak dus voor dat je begint met wrappen een doek en ontvetter en zorg ervoor dat al het vet en stof van de fronten is verwijderd zodat er geen onnodige luchtbellen ontstaan onder de folie hierdoor.

Keuken wrappen, wat zijn de kosten?

Wat het zal kosten om jouw keuken te wrappen is sterk afhankelijk van je wensen en of je de keuken wrap zelf wil aanbrengen of niet. De verschillende soorten wrap folie kunnen wat in prijs fluctueren maar wanneer je er voor kiest je keuken zelf te wrappen kun je denken aan de volgende kosten:

  • Gemiddeld bedragen de kosten voor het wrappen van een volledige keuken tussen de 250,- en 350,-. 

 

Wanneer je er toch voor kiest om de keuken te laten wrappen door een ervaren keuken wrapper kunnen de kosten al flink oplopen. Gemiddeld kosten het laten wrappen van je keuken tussen de 450,- en 1500,- euro afhankelijk van de grote van je keuken. Daarom hieronder de gemiddelde kosten per grote van een keuken.   

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Kleine keuken (4 lades & 5 kastjes) 450,- to € 800,-
Middelgrote keuken (6 lades & 9 kastjes)800,- tot € 1200,-
Grote keuken (8 lades en 12 kastjes)€ 1100,- tot 1500,-

Wil je het keuken wrappen na dit artikel liever laten uitbesteden kan dat door bijvoorbeeld een vakman in te huren op een website zoals Zoofy, op deze site vindt je een professional bij jouw in de buurt.

Naast keuken wrappen je keuken nog meer renoveren?

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om je keuken een nieuw uiterlijk te geven. Soms is een keuken wrap niet genoeg om de keuken tot een mooie staat te brengen. In dit soort gevallen kan je  er ook voor kiezen je keuken deels of volledig te laten renoveren.  

Maar niet altijd is dit nodig, een goede andere oplossing kan zijn delen te laten renoveren of goede passende aanvullingen te bedenken bij het wrappen van de keuken. Denk hierbij aan een nieuwe spoelbak of nieuwe kraan zodat je keuken een compleet nieuwe look and feel krijgt. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe trend in iedere keuken: de kokend water kraan.

Meer lezen? bekijk onze andere artikelen:

A/B Collectie

FlexTap Classic™Verkrijgbaar vanaf:Functies van de FlexTap Classic:Direct 100° C kokend water, koud water en warm water.Beschermd tegen kalk met de BoilerPROTECT filter.Maar liefst 3 jaar garantie met 24u-service.Verkrijgbaar in verschillende...

Lees meer

Bekijk alle voordelen

Lees meer over de voordelen en ontdek alles wat de FlexTap te bieden heeft.

Bekijk de collectie

Bekijk onze modellen en ontdek nu welke FlexTap kokend water kraan bij jou past!