SUMMER SALE – PAK 33% KORTING

FlexTap

a
a

FlexTap

M

Snel navigeren naar:

Home

Kokend water kranen

Voordelen

Service Shop

Service menu:

Veelgestelde vragen

Installatie

Garantie

Onderhoud

Downloads & Handleidingen

Kom je er toch niet uit?

Klantenservice

FAQ

Email

w

Live-chat

  1. Blog
  2. Keuken renoveren of een nieuwe keuken kopen?

Keuken renoveren of een nieuwe keuken kopen?

26 sep 2022

Steeds vaker wordt er gekozen voor een keuken renovatie in plaats van het kopen van een nieuwe keuken. Maar wat is nou eigenlijk de betere optie? Dit hangt natuurlijk volkomen van jouw situatie en portemonnee af. Beide opties kunnen vele voordelen bieden en hebben zo ook hun bijkomende nadelen. Bij de meeste keuken renovaties worden er voornamelijk kostenvoordelen behaald doordat bijvoorbeeld alleen de kastjes worden vervangen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van een keuken renovatie? Lees dan snel hieronder verder.

Bas de wit - content creator FlexTap

Bas de Wit

Content creator FlexTap – leestijd 5 minuten

Keuken renoveren - Keuken verbouwing

In dit artikel nemen wij je mee langs de belangrijkste onderwerpen voor het wrappen van je keuken en behandelen we de volgende onderwerpen:

 

Keuken renovatie: welke mogelijkheden heb ik?

Wanneer je besluit je keuken te renoveren kun je natuurlijk zelf kiezen welke onderdelen je wel en niet wil aanpakken. Je keuken voorzien van een nieuw uiterlijk door bijvoorbeeld de kastjes te vervangen of je hele keuken te voorzien van een wrapfolie zijn goede opties voor het renoveren van je keuken. Echter wanneer je te veel wilt vernieuwen kan een nieuwe keuken kopen soms toch verstandiger zijn.

Voordelen Keuken renovatie

L

Het grootste voordeel van een keuken renovatie is het feit dat je enorm kunt besparen op de kosten. Het opknappen van je bestaande keuken kan vaak goedkoop maar zorgt er toch voor dat jouw keuken een compleet nieuwe look heeft.

L

Een mooi bijkomend voordeel bij het renoveren van je bestaande keuken is dat je huis meer waard wordt. De waarde van je huis stijgt terwijl je er weinig kosten aan hebt wat je bij de aanschaf van een nieuwe keuken wel zou hebben.

Nadelen Keuken renovatie

K

Wanneer je kiest voor een keuken renovatie is het bijna onmogelijk de indeling van de kastjes en apparaten te wijzigen. Wanneer je dit toch wil kan dit aardig in de kosten gaan lopen waardoor je misschien beter kan kiezen voor een nieuwe keuken.

K

Een tweede nadeel is dat het zo kan zijn dat de producent van jouw keuken bepaalde onderdelen niet meer maakt. Wanneer je dan keukenkastjes op maat moet laten bijmaken kost dit veel geld.

K

Wanneer je keuken simpel weg te oud is voor een renovatie kan je deze wel doen maar dan zal deze keuken hoogstens nog maar een paar jaar meegaan. In dit geval kan een nieuwe keuken kopen uiteindelijk voordeliger zijn.

Wat kost een keuken renovatie?

Een keuken renovatie is per keuken natuurlijk verschillend, hierom is er ook geen vaste prijs voor een renovatie. De meeste kosten (80%) zitten in de materialen die je nodig hebt, daarnaast gaat ook een deel naar arbeidskosten. De gemiddelde kosten liggen rond de 1400 maar we hebben hieronder ook een gemiddelde prijs per grote van de keuken.

Keuken renoverenVervaningenGemiddelde kosten
Kleine keuken / bijkeuken– 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€ 350 – € 950
Keuken van gemiddelde grootte– 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€ 900 – € 2.000
Grote keuken– 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€ 1.000 – € 3.000
Keuken met zwarte wrap

Hoe worden de kosten van een keuken renovatie bepaald?

De kosten voor een renovatie van je keuken zijn sterk afhankelijk van je wensen en de keuzes die je maakt. Hieronder hebben wij enkele keuzes opgesteld die van belang zijn bij het renoveren van jouw keuken.

Stap 1: Het kiezen van het materiaal voor de keukenfronten

De kosten voor een renovatie van je keuken zijn sterk afhankelijk van je wensen en de keuzes die je maakt. Hieronder hebben wij enkele keuzes opgesteld die van belang zijn bij het renoveren van jouw keuken.

MateriaalPrijsindicatieBeschrijving
MelamineMelamine is een zeer budget vriendeloijk materiaal. Het is een hars die onder bepaalde omsyandigheden om een MDF-paneel wordt geperst.
Folie€ €Een folie wordt als dun laagje aangebracht op de onderlaag. Folie kan erg mooi zijn en scheelt in de kosten maar is vaak niet krasvrij.
Laminaat€ € €Laminaat wordt net zoals Melamine op een MDF-paneel geperst en is harder en vochtbestendiger. 
Acryl€ € € €Wanneer je houdt van hoogglans zijn Acryl keukendeuren waarschijnlijk de beste optie voor jou. Daarnaast zijn de Akryl keuken panelen ook eenvoudiog schoon te maken. 
Mat/hoogglans lak€ € € €Lak is vaak minder goed bestand tegen krassen maar je kunt wel uit elke mogelijke kleur kiezen. 
Massief hout€ € € € €Massieve houten fronten worden vervaardigd uit massieve houten balken. Om krassen te voorkomen wordt vaak gekozen voor harde houtsoorten.
Gehard glas€ € € € € €Gehard glas betaald je de hoogste prijs voor maar is wel volledig kras bestendig. 

 

Stap 2: Het kiezen van de apparatuur voor in jouw keuken

Apparatuur voor in de keuken kan flink oplopen in prijs, bedenk hierom goed van tevoren welke apparaten je eventueel wil vervangen. De prijzen voor apparaten lopen flink uit een en je kan dus ook kiezen voor een minder bekend merk of minder opties. Daarnaast kan je tegenwoordig als je wat geld wil besparen vaak ook kiezen voor retourdeals, bij FlexTap heb je al een retourdeal kokend water kraan vanaf 394,-.

Stap 3: Het aanrechtblad

Het aanrechtblad is een van de belangrijkste elementen in je keuken. Echter wanneer je besluit bij je keuken renovatie het blad te vervangen brengt dit flinke kosten met zich mee. Een goedkoper aanrechtblad kost al snel 300 per strekkende meter, een luxere variant praat je al snel over 500 per strekkende meter.

Tip bij je keuken renovatie: Werk alles tot in de puntjes af.

Wil je de renovatie van je keuken echt goed aanpakken dan kan je ervoor kiezen je keuken volledig af te werken met onderstaande opties.

ProductGemiddelde prijs per meterBeschrijving
Plinten4-10Plinten zitten aan de onderkant van uw keuken. Deze schermen de ruimte af tussen de keuken en de vloer.
Sierplint5 – 15Deze kan je gebruiken om de keuken een nog betere uitstraling te geven.
Sierlijst15 – 25Met deze kun je lampen, snoeren en stopcontacten netjes wegwerken.

Keuken renovatie, welke andere opties heb ik?

Wanneer je toch niet zeker bent of de keuken renovatie past in jouw situatie kun je ervoor kiezen om andere mogelijkheden te bekijken. Een paar mogelijkheden hebben wij hier voor je opgesteld.

Ten eerste kan je natuurlijk gewoon weg simpel doorsparen. Als je budget nu te weinig is kan dit met sparen vergroot worden. Dit kan ervoor zorgen dat je een gloednieuwe keuken kan laten plaatsten wat voordelen met zich meebrengt.

Ten tweede zou je ook kunnen kijken voor een showroom keuken. Keukens uit de showroom zijn vaak aantrekkelijker geprijsd waardoor je een gloednieuwe keuken kan hebben binnen je budget.

Als laatste zou je ook kunnen kijken voor een goedkope keuken. Zo zijn er standaard keukens welke niet op maat worden gemaakt of je kiest voor minder dure apparatuur en opties waardoor de keuken goedkoper wordt.

Meer lezen? bekijk onze andere artikelen:

A/B Collectie

FlexTap Classic™Verkrijgbaar vanaf:Functies van de FlexTap Classic:Direct 100° C kokend water, koud water en warm water.Beschermd tegen kalk met de BoilerPROTECT filter.Maar liefst 3 jaar garantie met 24u-service.Verkrijgbaar in verschillende...

Lees meer

Bekijk alle voordelen

Lees meer over de voordelen en ontdek alles wat de FlexTap te bieden heeft.

Bekijk de collectie

Bekijk onze modellen en ontdek nu welke FlexTap kokend water kraan bij jou past!